Какви промени носи Предлог законот за спречување и заштита од дискриминација. Дали со него се предвидува исфрање на термините мајка и татко, како што тоа се преставува во јавноста и на социјалните мрежи? Кој и зошто го кочи донесувањето на овој закон цели 8 месеци?

Зошто се создава тензична атмосфера и масовна хистерија? Кој се е опфатен со Законот за спречување и заштита од дискриминација? До што може да доведе недонесувањето на овој закон? Во ПРОЦЕС на НОВА говорат Драгана Дрнаревска од Мрежата за заштита од дискриминација, Билјана Дуковска –Платформа против сиромаштија и Ариф Адеми-Мрежа за застапување на правата на ромската заедница.