Јужнокорејските здравствени власти соопштија за уште 14 нови случаи на Блискоисточниот респираторен синдром (БИРС) во земјата, со што вкупниот број на заразени достигна 64, пренесоа британските медиуми.

Најнова жртва на вирусот е еден повозрасен човек, со што вкупниот број на жртви достигна шет лица, јави БТА.

За појавата на БИРС во Јужна Кореја првпат беше сопштено на 20 мај.

Епидемијата во земјата е најтешката надвор од Блискиот исток.

Починатиот пациент е 75-годишен маж, кој се наоѓал во иста соба на интензивно одделение н