Дополнителниот заменик министер за земјоделство Љупчо Николовски денеска објави документи за нов тендер во вредност од 25 милиони евра што го добиле фирмите „Трансмет“ и „Силекс неметали“, во сопственост на „Силекс  АД“, каде што Михаил Цветков во исто време бил член на одборот на директори и министер.

sileks

– Тендер политиките на наградување на своите миленици од страна на власта немаат крај.До денес не ни е доставен одговор на нашето барање за увид во документацијата каде нов тендер повторно добиле „Трансмет“ и „Силекс неметали“, во сопственост на „Силекс  АД“, каде што Михаил Цветков во исто време бил член на одборот на директори и министер, рече Николовски на прес конференцијата.

– Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на 12.12.2015 година преку Бирото за јавни набавки објавило оглас за изградба на брана Речани на Оризарска река – општина Кочани.

zakon

Во Законот за јавни набавки во членот 26-а, став 2, постапката за доделување на повеќегодишен договор за јавна набавка, започнува врз основа на одобрение кое го издава Владата на Република Македонија.