Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) денеска ќе го објави новиот Предизвик за воспоставување лабаратории за производство FAB LABS „МЛАДИТЕ СОЗДАВААТ“.

Предизвикот ќе биде промовиран на онлајн прес-конференција која ФИТР ќе ја пренесува во живо на својот официјален фејсбук-профил.

На прес конференцијата ќе се обратат директорот на ФИТР, Коста Петров и Катерина Кречева, раководител на Секторот за програми во областа на образование, истражување, развој и иновации.