Активната транспарентност на Министерството за внатрешни работи (МВР) од 59,5 проценти во просек во 2016 година, денес е на високи 91,7 отсто, што е скок за 32,2 проценти, напиша министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски во објава на Фејсбук.
Тој вели дека од почетокот на рангирањето во 2016 година до денес, институцијата минала три нивоа, односно од крајно затворена институција до многу добра активна транспарентност.
„Продолжуваме со создавање отворена, отчетна и транспарентна институција пред граѓаните, преку активна соработка со медиумите – вистински одраз на внатрешната политика на Министерството во насока на градење на довербата помеѓу граѓаните и полицијата“, порача Спасовски.