На граѓаните кои аплицирале за субвенции за велосипеди, како и за парична помош за првачиња и новороденчиња, средствата ќе им бидат исплатени веднаш по конечното завршување на локалните избори, информираат од Општина Аеродром.

Граѓаните чии барања се прифатени на последниот јавен повик за субвенции за велосипеди ќе добијат поврат на средствата во износ од 50 отсто од вредноста на велосипедот, но не повеќе од 3 000 денари, со вклучен персонален данок на доход.

Дополнуваат дека по конечното завршување на локалните избори, ќе им бидат исплатени по 8 000 денари на оние родители што поднеле барање за новороденчиња, како и по 3 500 денари за првачиња.