Министерот за надворешни работи Бујар Османи во своја објава на Фејсбук соопштува уште еден надворешнополитички успех.

Нашата земја е примена како членка на Унијата за Медитеранот, важен регионален форум за соработка меѓу Европската Унија и медитеранските земји.

Секој ден поблиску до Европската Унија.