Денес беа избрани носителите на Изборни единици (ИЕ) на Коалицијата за промени и правда предводена од Демократскиот сојуз (ДС) со ФРОДЕМ, ДЕМОС, МОРО – Работничка партија.

Носители се Павле Трајанов, лидерот на ДС во првата ИЕ, лидерот на ФРОДЕМ Јове Кекеновски во втората ИЕ, во ИЕ 3 носител на коалициската листа ќе биде Весна Стоименовска, во ИЕ 4 прв на листата ќе биде Слободан Богоевски, петката ќе предводи Александар Делов и во шестката Бранко Мајсторовски.

Коалицијата одржа попладнево Конвенција. Слоганот е Коалицијата е „Не се плашете режимот паѓа“.