Проф. Стево Пендаровски говори за неколку можни сценарија за расплет од кризата: Избори на 5 јуни, после што ВМРО-ДПМНЕ ќе расчисти со сите домашни непријатели; како странскиот фактор би му поставил замка на Груевски?