Попладнево е приведен С. М., советник на градоначалникот на општина Шуто Оризари, Курто Дудуш, дознава НоваТВ од извори во истрагата.

Советникот вработен во Општината е приведен поради корупција пред речиси еден час.

Тој наводно барал мито за документи за легализација на куќа.