Кои високи функционери од власта спречиле да стартува болницата „Шендети Медикал“ во Тетово, зошто го направиле тоа и чии интереси штителе? Како банкарите переле пари со кредитот од Македонска банка за развој наменет за болницата. Кој е мозокот на цела операција со лихварство, уцени, корупција, малверзации, по диктат на одредени моќници? Во ПРОЦЕС говорат доктор Адил Мустафа, сопственик на болницата, Борче Чупетрески, кој бил клиент на банката и Воислав Зафировски, поранешен претседател на Антикорупциска комисија.