Обвинителката Вилма Русковска во интервју за емисијата „Топ Тема“ на Телма ТВ, врз основа на информациите од бугарскиот обвинител и главниот истражител, како неточни ги опиша шпекулациите на бугарските таблоиди дека во автобусот се наоѓале и материјали за изработка на хероин која брзо горела.

А, за тоа како било возможно автобусот да изгори толку бргу, Русковска изјави дека за некои испитувања е потребно повеќе време.

– Инаку јас тоа точно го видов, баш го имам и сликано, делот фактички од кај што е почнат пожарот а тоа е багажниот простор кој се наоѓа над резервоарот на автобусот. Затоа што на автобусите, резервоарите се напред, изјави Русковска.

Русковска: И сопственикот на „Беса транс“ возел еден од автобусите