Груевски се согласува на лидерска средба, но останува на ставот- не за предвремени парламентарни избори, како што изјави синоќа на Канал 5. СДСМ со реакција за “НОВА”:

Подготвени сме да постигнеме политички договор за излез од кризата. Остануваме на истиот став дека единствено решние за избвегнување на понатамошно продлабочување на политичката криза се слободни, фер и демократски парламентарни избори заедно си локалните, за чија реализација има доволно време доколку постои поличка волја и минимум разум кај власта.