ВМРО-ДПМНЕ е партијата чиј претседател, Никола Груевски, се поврзува со криминал за над еден и пол милион евра пари во кеш за продажба на „Македонска банка“, се вели во соопштението на Центарот за комуникации на СДСМ.

ВМРО-ДПМНЕ е партијата чија што братучедско – кумска влада се поврзуваа со испумпување на над 3 милијарди евра народни пари.

ВМРО-ДПМНЕ е партијата чии што функционери поседуваат огромен имот, дел од нив со по неколку станови во само една зграда во центарот на Скопје.

Тоа е моралот и тоа се вредностите на партијата на власт и нејзиното раководство.

ВМРО-ДПМНЕ како партија која ја гуши слободата и демократијата во земјата, воспостави целосна контрола над медиумите и по сите релевантни светски организации ја претвори Македонија во хибриден режим кој нема капацитет да разбере што значи критичко, професионално новинарство.

Реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ претставува неуспешен обид да си ја оправда сопствената нарачка на манипулативните текстови во провладините медиуми.