Гугл ја стави првата детална мапа на Северна Кореја, земјата која досега стоеше празна во светски познататиот сајт за пребарување. Со тоа, многу од скриените подрачја сега се достапни за очите на светот, од затвореничките работнички кампови, до нуклеарните области.