Претседателот на Европскиот Совет, Шарл Мишел денеска ќе пристигне во посета на Скопје.

Се очекува Мишел, во рамки на посетата, да изрази поддршка на Европската Унија (ЕУ) за францускиот предлог и да ја потврди заложбата за македонските евроинтеграции.