Скандалот со коњско месо што започна во Британија и Ирска сега ги загрижува потрошувачите низ цела Европа. Преку ДНК-тестирање беше утврдено дека телешко мелено, измешано со коњско месо, завршило во супермаркети во 13 држави на ЕУ.