Лидерот на ДПА, Мендух Тачи изјави дека актуелното парламентарно мнозинство има 61 пратеник, а не 59. Тачи појаснува дека 59 пратеници плус пратеникот Кастриот Реџепи се вкупно 60, но не откри кој е другиот пратеник.

Мнозинсвото има 61 пратеници. Имаме 61, ова не се дискутира, вели Тачи.