Пендаровски со честитка по повод 23 Октомври – Денот на македонската револуционерна борба

Претседателот Стево Пендаровски упати честитка до граѓаните по повод 23 Октомври – Денот на македонската револуционерна борба, во која наведува дека датумот на основањето на македонската...

Груевски од Штип обвини за игнорирање додека Владата во Скопје слави

Празникот „Ден на македонската револуционерна борба – 23 октомври“ не обврзува заеднички да ги водиме нашите идни битки - за мир, за стабилност, за подобар живот во нашата Македонија, се вели во владиното соопштение