Во Македонија над 1,9 милиони претплатници во мобилната телефонија – покажаа податоците на АЕК

Заклучно со првиот квартал годинава во државава се регистрирани 1.920.834 претплатници во мобилната телефонија. Од резиденцијалните 754 337 се припејд, а 917 605 постпејд, покрај кои...