Политичкиот лидер на талибанците се врати во Авганистан: Абдул Гани Барадар веројатно ќе биде нов претседател на земјата

Абдул Гани Барадар, ко-основач и политички лидер на Талибанците, синоќа пристигна во Авганистан, за првпат по две децении. Портпаролот на Движењето, Забихула Муџахид ја одржа првата...