Им излезе на „црта“ на бунтовниците: Етиопскиот премиер Ахмед се приклучи на војниците на фронтот со Тигрејците

Етиопскиот премиер Абиј Ахмед се приклучи во првите борбени редови против бунтовниците од провинцијата Тигреј, додека вицепремиерот Демеке Меконен Хасен ги презеде сите рутински државни работи,...

Порака од етиопскиот премиер Абиј, нобеловец за мир во 2019 година: Ќе го погребаме непријателот со нашата крв

По повод една година од почетокот на војната во етиопската област Тиграј, премиерот и Нобелов лауреат за мир, Абиј Ахмед, денеска со порака пред сограѓаните дека...