Алпско скијање: Шифрин најбрза на Крањска Гора, Хиршер во Аделбоден

До осмата победа во сезоната Американката стигна со време 1:47:40 минути, Австриецот, пак, беше доминантен во швајцарскиот зимски центар и со резултат од 2:28:63 минути го прослави 51. триумф во кариерата и се доближи на три од легендарниот сонародник Херман Маер