Адеми е мирен човек, ВМРО-ДПМНЕ сака да предизвика анархија, вели пратеничката на ДУИ

„И пратениците се луѓе“, изјави пратеничката на ДУИ Арта Биљали-Зендели откако беше запрашана како ги коментира вчерашните инциденти и тензии на собраниската седница на Комисијата за...

Извештајот пратен во Париз: Владата очекува пас од УНЕСКО за Охрид во јуни

Отстранувањето на дивоградбите останува голем проблем. Како позитивно на планот на реализација на препораките претседателот на Националниот комитет за УНЕСКО, Едмонд Адеми, го издвојува отпочнувањето со санација на колекторскиот систем, укинувањето на ски-центарот во Галичица, патот А3 Охрид-Свети Наум, како и формирање Комитет со Албанија за управување со езерото

Адеми: Кризата ги закочи евроинтеграциите

Потполно сме свесни за последиците кои може да произлезат од евентуалните компликации околу изборите, но и околу работата на СЈО., вели вицепремиерот за евроинтеграции Арбр Адеми во неделното интервју на Радио Слободна Европа