Препорака од ЕЦДЦ: Вакцинирање против ковид-19 на деца од 12 години само ако се во ризична група

Земјите-членки на Европската Унија (ЕУ) пред да почнат да ги вакцинираат адолесцентите против ковид-19, треба да го земат во предвид глобалниот недостиг на вакцини, соопшти денеска...