Почина член на МОСАД кој го уапси нацистичкиот воен злосторник Адолф Ајхман

Рафи Ејтан во 1960 година раководеше со операцијата на израелската разузнувачка служба за апсење на „архитектот на Холокустот“, Ајхман, кој во тоа време живееше во Аргентина под лажен идентитет