Анкета Германија: Крајната десница води пред социјалдемократите

Германската ултрадесничарска Алтернатива за Германија (АФД) ги престигна социјалдемократите, покажа анкета објавена вчера, неколку дена по едни од најнасилните протести на радикалната десница какви што немало...