Виктор Димовски: УБК е минато, од денеска започнуваме нова ера во безбедносната област

Директорот на Агенцијата за национална безбедност на првиот работен ден изјави дека новата институција е самостојна и надвор од рамките на МВР. Според Димовски, она што ја прави Агенцијата современа е воспоставениот систем на парламентарна и граѓанска контрола на работењето, истакнувајќи дека ќе биде постојано отворена за увид во нејзината работа и ќе ги почитува високите законски стандарди за таа цел