ФДА: Не сте коњи или крави, престанете да го користите „ивермектин“ против ковид-19

Агенцијата посочува дека пациентите што се предозирале со ивермектин може да доживеат гадење, повраќање, дијареа, низок крвен притисок, алергиски реакции, вртоглавица, проблеми со рамнотежата, напади, кома,...