Косово обвини 12 лица за злоупотреба на пензискиот фонд за ветерани

Околу 40.000 лица во Косово земаат државни пензии како воени ветерани, но, според обвинението, половина од нив никогаш не се бореле во конфликтот од 1998 до 1999 година. Главниот косовски обвинител посочи дека меѓу обвинетите се и министерот на косовските безбедносни сили, Рустем Бериша и неговиот заменик Агим Чеку