Блинкен ги предупреди ОН да не се залажуваат со повиците за примирје кое ќе ја засили Русија

Американскиот државен секретар Антони Блинкен денеска го предупреди Советот за безбедност на ОН да не се залажува со повиците за привремен или безусловен прекин на огнот...