Ambasadorka Svajc Veronik Ulman Pendar

Новоименуваната амбасадорка на Швајцарија во Северна Македонија, г-ѓа Вероник Улман, му ги предаде акредитивите на претседателот Пендаровски

Како мали повеќејазични земји без излез на море кои споделуваат тесни културни врски и размени преку значителната дијаспора, Северна Македонија и Швајцарија имаат многу заеднички интереси...