„Рускиот Рамбо“, некогашниот миленик на Путин би се борел за Украина и „ништо друго освен омраза“ не чувствува за својата татковина

Рускиот актер Артур Смолјанинов беше ѕвезда на еден од омилените филмови на претседателот Владимир Путин , оној за советската единица која се бори против авганистанските бунтовници....

Почина актерската легенда Ванчо Петрушевски

Смртта, според извори во МВР, настапила како последица на струен удар во неговата викендичка во Орешани. Дополнително ќе биде одреден датумот за комеморација и погреб на доајенот на Драмски театар и македонското актерство