Почнува реставрација на древниот водовод-скопскиот Аквадукт им пркоси на вековите

Почна првата фаза на конзервација и реставрација на скопскиот Аквадукт, откако неодамна Владата донесе одлука да го прогласи за културно наследство од особено значење. Според министерката...