Трамп: Неиграње и отказ за фудбалери што не стојат на химната на САД

Aмериканскиот претседател за време на говор во Алабама со порака до газдите на НФЛ клубовите (американски фудбал) да не дозволат настап или да ги отпуштат играчите кои ќе изразат непошитување кон националните симболи. На гледачите, пак, им сугерира да станат и заминат од стадион ако видат фудбалери на колена