Убави, богати и познати: Шарапова и Гилкис уживаат во љубовната врска

Партнерот на Шарапова е коосновач на аукциската куќа „Педл Ејт“ (Paddle8) која се етаблира како специјализирана за продажба на уметнички дела, постојано е во друштво на британскиот џет-сет и близок пријател е со принцевите Хари и Вилијам. Важи за голем русофил е, одлично го говори рускиот јазик и вљубеник е во руската литература