Како Александар Македонски го убиваше Ангелот од Курбиново

По повеќе децени деновиве конечно од Курбивно пристигна убавата вест за почетокот на конзерваторските работи кои треба да го спасат ова наше богатство од понатамошна деградација

Името на аеродромот променето, ќе се менуваат и таблите на автопатот

Стапија на сила одлуките на Владата за преименување на автопатот Е-75 и аеродромот во Петровец. Тоа значи дека сообраќајните табли долж автопатот со името „Александар Македонски“...