Пресуда на суд во Њујорк: Десет години затвор за Александар Жуков, рускиот „крал на измамите“

Судија во Њујорк го осуди рускиот државјанин Александар Жуков на десет години затвор за предизвикување на една од најсофистицираните операции за дигитална измама во историјата на...