Жители на Стокхолм со „жив ѕид“ околу џамија за време на молитва (Видео)

Граѓани на шведскиот главен град направија обрач околу верскиот објект за да овозможат непречено џума намаз, муслиманска молитва во петок напладне, пренесува агенцијата „Анадолија“. Дел од „живиот ѕид“ беше и Аманда Линд, министерка за култура на Шведска