ФА куп: Линколн е прв аматерски клуб во четврт-финале по 103 години

Водечката екипа во петтата лига подобра на гости кај премиерлигашот Барнли со 1:0. Последен тим со фудбалери-аматери што се пласира меѓу осумте најдобри во натпреварувањето е Квинс Парк Ренџерс во 1914 година