Франција го поздравува новиот пристап на дијалог меѓу С.Македонија и Бугарија – спремни сме заедно со европските институции да ја преземеме својата одговорност

„ Франција го поздравува новиот пристап на разговори меѓу Северна Македонија и Бугарија во обид за надминување на ситуацијата , а ние и останатите европски институции...