Американската влада останува без буџет – Сенатот го одложи гласањето

Демократите во Сенатот го блокираа гласањето за ова прашање на 20 јануари во обид да издејствуваат преговори во врска со договорот за заштита на околу 700 илјади имигранти од депортирање кои пристигнале во САД како деца и останале илегално