ЕК: Обезбедете ваучери за најсиромашните домаќинства, дозволете доцнење за наплата на фактурите

Европската Комисија (ЕК) денеска презентираше неколку алатки со кои земјите-членки можат да го ублажат ценовниот шок на енергенсите за најранливите категории на граѓани. Предлозите во форма на...