Салех се прогласи за в.д. претседател на Авганистан, повика на отпор

Авганистанскиот потпретседател Амрула Салех апелираше за „обединет отпор“ против талибанците. Авганистанскиот потпретседател Амрула Салех денеска се прогласи за вршител на должноста претседател на државата и повика...