Амбасадорот на Авганистан во Таџикистан: Претседателот Гани украде 169 милиони долари

Пребеганиот претседател на Авганистан, Ашраф Гани украл 169 милиони долари од трезорот, изјави авганистанскиот амбасадор во Таџикистан, Мохамед Зохир Агбар на прес-конференција во Душанбе. Амбасадорот за...