Хрватска дизајнерка го осмисли пехарот за играч на годината на ФИФА

Изгледот на трофејот е дело на Ана Барбиќ Катичиќ. тежок е 6,4 килограми, изработен е од компанијата „Адон Продакшн“ крај Цирих и за првпат ќе биде доделен на свечената церемонија во понеделник во Швајцарија