Топ 30 најскапи фудбалери: Ди Марија лидер

Аргентинецот во дресот на ПСЖ е со најмногу средства на банккарските сметки. При изготвување на листата е земена во предвид само вредноста на трансферите. Во сумите не се вклучени бонуси, премии, награди, приходи од реклами или спонзорски договори