Атлетика, ЕП: Првото злато во Белград за Унгарката Мартон

Таа победи во фрлање ѓуле со резултат 19,24 метри и на тој начин ја одбрани титулата од последното ЕП во Прага во 2015 година. Второто место го освои Бугарката Мавродиева (18,36 метри), трета Леанцјук од Белорусија (18,32 метри)