Лажни анкети и рејтинзи за лов на (не)партиски опортунисти

Додека трае „војната“ со анкети и препукувањата која е вистинска, а која лажна, се наметнува прашањето за целта на ваквите предизборни манипулации? - Ваквиот наратив е всушност битка за опортунистите, велат познавачите