Скринингот ќе покаже дали се потребни нови мерки, велат од Министерството за здравство

Министерот за здравство Беким Сали и заменик министерот Владимир Рендевски ги посетија здравствените тимови на пунктот за серолошки скрининг во Битола. „Се намалува пикот на четвртиот...

Ноќниот живот во Грција се враќа во нормала, но само за вакцинираните и оние кои прележале Ковид-19

Затворените простори на угостителските објекти, кафулињата, баровите, ноќните клубови во Грција, кои примаат само вакцинирани или лица кои прележале Ковид-19, како и кината и театрите, кои...